Sara Lajka

2011-03-31
23:57:00

några minuter innan.. - 31 mars, 2011.

Jaha, här sitter jag. Några minuter innan dagen med stort D och några timmar tentan, okej det är typ 13 timmar kvar tills den börjar och om 11 timme ska jag åka. Det betyder att jag måste vakna om 9 timmar för att hinna med allt innan avfärden. Då undrar ni säkert vad jag skall hinna med. Tja först måste jag ju äta frukost, gå ut med hunden, göra mig i ordning (och duscha), hinna plugga en liten liten stund och sen gå ut med hunden en sista gång innan jag åker. Det är egentligen bara en timme upp men för att vara på den säkra sidan, hitta parkering dvs, så åker jag lite tidigare :P
 
Jaha, mhm, vad har dagen bestått av? Plugg, plugg, gos och promenad med Teddy och åter plugg. Jag har suttit med alla 10 övningar vi fått under grammatiken plus en bok. Detta är förresten lille Teddy
© Sara
Visst är han söt ^^
 
Jag är sådär lagom trött nu.. lite hunrig också faktiskt. Ska bli skönt att skriva tentjäveln imorgon. Och hoppas gud är mig nådig (vanligt uttryck här i Gnosjö, betyder att om jag har tur så klarar jag mig)  imorgon med satserna som skall skrivas och grammatiken som skall förklaras! Gerne hätte ich gestorben worden haben, dann brauche ich nicht den Prüfung machen.
 
Nehe men Guten Nacht alle Menschen!
 
. Sara
2011-03-29
21:54:00

i pluggandets stund.. - 29 mars, 2011.

Jag finner mig nu tid till att skriva en rad eller två.
 
Pluggandet till tysktentan går helt okej. Har dock svårt med historian om de tre länder vi skall ha på tentan. Historia har aldrig varit mitt ämne, men jag kämpar på! Mellan varven, då jag äter, vilar, eller precis ska gå och lägga mig så hinner jag klämma in lite Mighty Morpin Power Rangers! Serien från 1995! Jag har kultförklarat den, även Biker Mice from Mars. Jag är helt kär i den serien. Egentligen så är det Xena-kvalité på den. Dvs dålig handling och dåliga effekter. MEN just för att jag älskade den som barn och att den har mer action än Xena så är jag helt inne i den. Var så olaglig att jag laddade ner hela säsong 1 ^^*aja baja rycka i håret*. Första säsongen är 60 avsnitt! Wow, det är inte ofta man ser det faktiskt. De är lagom långa också, ungefär 20 min. Det är lagom både till frukost, lunch och kvällsmat. Hihi!
 
För övrigt så ser här ser mitt rum ut så här.
© Sara
 
Som ett jävla bombnedslag! Det är helt otroligt vad man kan göra på två dagar :P Visserligen så har jag faktiskt diskat alla tallrikar och ställt iordning skorna, så man kommer förbi. Så SÅ farligt ser det inte ut. Jag har varken orken, tiden eller motivationen till att städa just nu. Det får bli ett senare projekt, typ nästa vecka. Wow, kul för mig :P Jag får kliva över allt för att komma ut till köket.
 
Förresten så vill jag ha ha ha ha dessa!
Åh, gimmegimmegimmegimmegimme! (Jag vet kass bild men jag tog den inte!)
 
Jag är egentligen en samlare! Men jag samlar bara på saker som jag verklgien gillar!
Har alla TBBT säsonger och massa Rammsteinprylar grejer. Vill ha dessa actionfigurer och även Biker Mice From Mars actionfigurer. Dock så har jag inte råd att köpa dem. Sen så råkade det vara så att denna jäveln som säljer dessa (för en billig penning!) inte vill skicka dem utanför USA typ. Wow, älska sådana människor. Trångsynta! :P
 
Njaee, nu ska jag äta lite och dra igenom allt en sista gång innan kvällen väntar. Imorgon är det föreläsning och plugg! Keep it real!
 
. Sara
2011-03-28
17:05:49

innan råplugget börjar.. 28 mars, 2011.

Tja'rå
Innan jag sätter igång med råpluggandet av tyskan vill jag bara uppdatera.. vet inte redigt vad jag ska skriva exakt men aa.. idag på föreläsningen så blev allting helt plötsligt glasklart! Helt otroligt tänkte jag! Men sen två sekunder efter när läraren börjar på något nytt och helt oväsentligt så är jag ett frågetecken igen. Jag frågar rent ut om det kommer på provet och hon svarar: "nej , men det kan vara bra att veta.". Right.. med andra ord, helt oviktigt då..

Denna situation påminner mig om den gången när jag jobbade på Elgiganten och det ringde in en man som undrade vad den Dominikanska Republiken har för eluttag.
Han: "Joo, jag var nyss i USA och ska snart till den Dominikanska Republiken. I USA har det 110 volts eluttag och jag undrar då, kort och gott, om jag kan använda samma eladapter, som de hade i USA, i den Dominikanska Republiken?"

Jag satt som ett stort frågetecken och gapade. Min automatiska reaktion var "How the hell should I know?". Som tur var så sa jag inte det utan fick snabbt som attan slå upp det på Google. Så jag fick lära mig något nytt den gången, den Dominikanska Republiken kör precis som USA med 110volts eluttag. Jag sa vad jag trodde och vilka källor jag utgick ifrån. Jag förklarade även att det inte var mitt område, vilket han förstod. Han tackade mig och sa att han skulle chansa på det. Jag önskade honom lycka till på resan och vi lade på.

Vad skulle jag göra? Jag är inte utbildad inom det men jag var i alla fall serviceminded och hjälpsam. Vilket han var tacksam över. Men seriöst, vilken allmänbildad människa vet det? Förutom de som har varit i just det landet?

Fikade en snabbis med Sazza och Jonas idag. De och Oscar ska dra på en sista minuten till Teneriffa. En hel vecka ska jag vara utan dem. Visserligen är jag redan grymt jävla upptagen med pluggandet och det förmodligen kommer att gå snabbt. Men endå. I will miss you guys! Tur att inte alla åker, de andra är ju fortfarande kvar! :)

Nej, nu är det dags att ta sig i kragen och ta tag i pluggandet. Det blir nog ingen träning ikväll, är fortfarande dålig. Ont i halset har försvunnit, nu är det bara hostan och förkylningen som sitter i.. Jaja, vi får se när jag återkommer härnäst. Tills dess, sköt om er!. Sara