Sara Lajka

2012-07-24
00:11:00

Andra semesterveckan har passerat!

Hej vänner!
Precis som rubriken säger så ha nu andra semesterveckan passerat och jag har precis börjat på min tredje och näst sista jobbvecka, som började relativt lugn men avslutades med två hela guideturer. Förra vecka då, vad gjorde jag? I måndags så fikade jag med fina flickor! Nämligen med Sazza och Nattis. Ytterst trevligt faktiskt! Jag anser att vi borde göra om detta :) 
 
I tisdags var jag på Media Markt och tittade efter ett nytt co-op spel. Jag fann New Super Mario Bros. Wii! Och jag måste faktiskt säga att det var verkligen värt vart enda krona! Har spelat som en galning och både gråtit, varit arg och glad. Det spelet borde ni verkligen testa om ni gillar Super Mario! Enda downsiden med det är att man kan slå ut sin co-opspelare :P I onsdags satt jag och pimplade vin och spelade igen. Det var jätteskoj! Lite vin gör allt så mycket roligare! ^^D
 
I torsdags var det min namnsdag. Jag förväntade mig ingenting. Fick grattis från några. Av mr T fick jag en Orkidé med kruka och kort, gräddkola i lösvikt, 200 gr Marabou choklad, chokladhjärtan från Maraboud som heter "Med kärlek", senaste numret av Level och senaste Crash-spelet "Crash Mind Over Mutant". Som jag knappt kan vänta tills jag får börja spela! 
 
I fredags jobbade jag på Harrys och det är lika givandet som alltid. Kallpratade med ett par herrar så det stod det härliga till. Fick knappt en syl i vädret och de dividerade om att namnet Fredrik inleder fruntimmesveckan, vilket faktiskt mitt namn gör! Asså, omfg vilken diskussion det var! Min drink gick relativt mkt och folket var nöjda med mina egna drinkar och de vanliga drinkarna :) Lyckades faktiskt också göra en ordentligt Frozen Strawberry Daiquiri! Eller aa det var ju hallonsmak på den då jordgubbssmaken var slut för tillfället. Som vanligt var jag och Stina de som stannade till sist. Det är i alla fall mycket uppskattat att vi oftast gör det då folk tenderar till att fuska med städning och vara lata när de ställer in sina juicer. LATMASKAR!! GRR!! Nee men jo lite irriterande börjar det bli :P
 
I lördags sov vi länge och tog en promenad runt munksjön. På kvällen valde jag att stanna hemma för jag var trött efter jobbkvällen. På söndag var tanken att jag skulle gå och träna men klantarsel som jag är slog jag i huvudet i min kökslucka och det förstörde hela dagen. Tror jag fick en liten hjärnskakning faktiskt. Jag var längst ner med huvudet och ställde mig upp med sådan fart att jag trodde fan att jag skulle svimma. Förstörde hela dagen. På kvällen åkte jag till Gnosjö och träffade familjen plus Richard. Jag, mor och Richard satt och spelade kort hela kvällen. Det var asnice! :) Kort borde spelas oftare! Sen väntade sängen.
 
Sängen väntar nu också faktiskt. Så jag ska avsluta här nu. Jag skriver igen senare i veckan. Just nu har det nämligen inte hänt så mkt. Ännu är det bara måndag! (Tisdag egentligen)
Godnatt folks!
 
 
 
. Sara Lajka
2012-07-15
19:37:08

Intressant liknelse!

Idag på jobbet så guidade jag en familj som var ifrån Basel, Schweiz och när vi gick bland industribyggnaderna så pekar dottern (som är runt 7 år) på vatten i ån som rinner jämte och säger till mig att de tycker att det ser ut som Coca-Cola-vatten. Jaså, tänkte jag, halvt förbluffad över den liknelsen. Men jaha då, visst kallade det för det. De kallade även det vita vatten som de stötte på i Frankrike för mjölk. Just för att de ansåg att de liknade mjölk. Dock så försäkrade den lilla flickan mig om att det inte var mjölk utan vatten, för hon hade smakat på det. Aldrig under mina 6 sommrar som jag jobbat här, har jag hört att schweizarna kallar vårt åavatten för coca-cola-vatten. Det var en rolig liknelse!
 
För övrigt tog den guideningen cirka två timmar och en vanlig guidening brukar ta cirka en och tjugo min till 1n5 h. Ändå hoppade jag över två stationer för att hinna tillbaka i tid. En frågvis familj, särskilt den lilla flickan som också hela tiden skulle förklara för mig hur hon uppfattade att maskinerna fungerade. Dock behöver hon juinte förklara för mig, då det är jag som är guiden.. Aja jag fick lön för mödan i form av både min vanliga lön och dricks! De tysktalande turisterna är fan inte snåla! Denna veckan har jag sammanlagt fått 70kr. It's nice!
 
Nää nu är det dags att avverka den sista halvtimmen på vandrarhemmet innan hemfärd väntar. Fan vad gött, imorgon är det semester i en vecka!! Sova ut! :D
 
Pöss på er!
 
 
 
. Sara Lajka
2012-07-11
22:32:10

Fett cool!

Jag känner mig så fett cool när jag önskar låtar på Bandit Rock och får min hälsning uppläst!
© Sara Lajka
- gammal bild men wtf! ^^D
 
Idag gick jag ungefär 5.31 km med Teddy. Hurtig vara jag!
Boyaaa bitches!!
 
 
 
. Sara Lajka