Ego

Jag var nyss och såg svenska filmen "Ego" med Erica. Ja jag vet! Helt otroligt! Sara Lajka som ogillar svenska filmer var just och såg en. Och jag kan säga er att jag blev glatt överraskad!  Filmtrailern såg lovande ut, likaså handlingen, så jag bestämde mig för att gå på den. Ett lyckat beslut faktiskt! 
 
Filmen handlar om den 25-åriga festprissen Sebastian som lever ett glamouröst liv som brat. Han har en egen lägenhet, (som pappa betalar), ett attraktivt och snyggt utseende, vänner som han festar med varje kväll, olika tjejer han tar med sig hem varje kväll men inte ett lika glamouröst jobb. Han är musikaliskt begåvad både i sång och gitarr. Hans dröm är att bli känd inom musiken, men han har aldrig riktigt satsat på det. Eller kärleken. Han bestämmder sig för att satsa på musiken och ska precis skriva kontrakt när han råkar ut för en olycka som gör honom blind. En helt ny värld öppnar sig för honom.. Eller?
 
Ni som inte har sett den, se den! Den handlar en typiskt stockholmsbrat och hans ytlighet och passion för blonda, storbystade tjejer och det eviga festandet. Och hur detta inte är nog när han har smakat på den äkta varan som vi kallar för kärlek. Det får en verkligen att inse att vårt yttre inte är allt! Inte ens i närheten! Ytlighet är ytligt, personlighet är djupt.
 
Jag tänkte "Äntligen! En svensk film som inte är som Beck-filmerna, dvs väldigt mycket skrik, gap och svordomar. Utan som faktiskt har ett hjärta" Denna film fick mig verkligen att inte hata svenska filmer så mycket som jag tidigare gjort. Det borde produceras fler filmer likt denna, Och det var faktiskt lite ovant att inte behöva läsa undertexter med ^^ 
 
Se den!
 
 
 
 
 
 
 . Sara Lajka