Sara Lajka

2014-03-24
13:36:00

The Grand Budapest Hotel

Igår, söndag, såg jag filmen The Grand Budapest Hotel med Erica :)
 
The Grand Budapest Hotel är en komedi och dramafilm. En rätt fartfylld och rolig dramafilm faktiskt, som visar äventyren som Monsieur Gustave H och hans nyanställda hotellpojke Zero uppelver på hotellet och ute i Europa. Monsieur Gustave är concierge, portvakt, på ett av dåtidens största och främsta hotel i Europa mellan 1:a och 2:a världskrigen. Folk över hela världen, flest blonda äldre kvinnor, kommer till hotellet, främst för Mr Gustaves skull för att uppleva hans "service". Allt går bra ända tills han bli anklagad för ett mord på Madame D, en högt uppsatt kvinna vars son är ute efter Monsieur Gustave som måste fly. Tillsammans med Zero flyr de ifrån myndigheten och vi får följa med på deras äventyr! Filmen är fartfylld, rolig, frispråkig och verkligen sevärd! Den är nästan lika sjuk som filmen The Wolf of Wallstreet är, fast på ett roligare och lättsammare sätt med kvicka och underhållande kommentarer och skämt. :)
 
The Grand Budapest Hotel trailer (2014)
Jag måste säga att det faktiskt är min typ av skämt! Jag satte med öppen mun och var helt inne i filmen och var helt förundrad över dess frispråkiga komik. De lämnar inget åt fantasin! ^^ 
 
Ni som sett den eller ska se den. Vad tyckte ni? :)
 
 
 
2014-03-18
01:20:00

Check!

I helgen spelade jag ut Epic Mickey 2 - The Power of two!
 
Kände att det legat för länge så jag tog tag i det och klarade ut det. Nu är det bara siduppdragen och samlingsuppdrag kvar :)
 
Måste dock säga att jag är lite besviken på den sista bossen. Den var lite för lätt. En av småbossarna var ju faktiskt svårare än sista bossen där man skulle möta den galna doktorn. Och SPOILER! Han ÄR och har ALLTID varit ond! Dvärgen Prescot är arg på Musse och Kalle för att de valde någon skatt före honom? Fattade inte riktigt det men aja, han får väl vara arg då.. Sedan finns det tydligen två avslut, ett "positivt" och ett "negativt". Naturligtvis avslutade jag spelet på det negativa sättet. Tydligen så gjorde jag "fel" sidouppdrag i själva handlingen innan jag mötte den galna doktorn. Weird. Kom och tänka på det förresten.. så fanns det faktiskt en del saker i det spelet som var sådär dolt. Klurigt x)
 
Sammanfattningsvis var det ett roligt och fantasirikt spel! Det är mycket bättre än Lego-spelen där man bara ska förstöra och bygga upp allt och fånga de onda och goda karaktärerna beroende på vilken sida man spelar. I alla fall på Lego Batman. Här ska man ju ioch för sig måla eller tunna ut som Musse gör eller ge ström åt olika elapparater som Kalle Kanin gör. Men det krävs ibland mycket tankekraft bakom vissa uppgifter. Ibland blir man fan knäpp på dem och ibland är de så uppenbara att det går inte göra fel. Bra blandning av variationer där. Utvecklade och kreativt! Plus att bakgrunderna var fina gjorda! Nästan som Rayman, där alla bakgrunder är handritade. Okej bakgrunderna i Epic Mickey 2 kanske inte fullt lika fina som i Rayman. Men lite den känslan!
 
Kan knappt vänta tills trean kommer ut! Epic Mickey 3 - Pete's Revenge.
Woopa!