Guardians of the Galaxy

Häromdagen var jag på bio och såg The Guardians of the Galaxy. Det är enligt mig, den bästa blandningen nämligen en blandning mellan sci-fi, action och äventyr. :)
 
Den handlar kort och gott om att en grupp med okända individer som tvingas att jobba tillsammans för att rädda galaxen från den onde Kreen, Ronan som bedriver ett krig mellan hans folk och The Xandarians.
 
Om vi går lite djupare så handlar det om den efterlyste äventyraren Peter Quill som får fatt i en för honom okänd sfär men betydelsefull för den som vet vad den gör. Radarparet Rocket och Groot är ute efter Peter då det finns en bounty på honom. Rocket är en talande tvättbjörn som ägnar sitt liv åt att samla in belöningar på bounties och är mycket skcklig med vapen och inom stridsmetoder. Groot är ett vandrande träd vars verbala förmåga är väldigt begränsat, han kan enbart kan yttra frasen "I'm Groot". Dock är han en väldigt användbar i strider och sviker aldrig sin vän Rocket. Samtidigt letar en alien vid namn Gamora efter en sfär som ska stoppa kriget som komma skall. Till sist har vi Drax, som är en tja.. stor man med feta muskler som är förbannad över att Ronan har dödat hans familj och han vill nu ha hämnd. Låter väl som en funktionell grupp? :)
 
De bestämmer sig för att jobba tillsammans för att stoppa kriget mellan The Xandarians och The Kree och blir då, The Guardians of the Galaxy. På sin resa möter de många motgångar och en del situationer som gynnar dem.
 
Filmen var helt rätt bra. Den var underhållande och hade sina moments där man skrattade mer än fnissade åt de komiska inslagen och den hade en del spänning. Handlingen var helt rätt bra den men, dock kunde 3Dn varit bättre. Kändes som onödiga pengar då det jag har sett filmer med bättre 3D. Skulle ge den 3,5/5 stjärnor. En rolig film men betyget drogs ner pga den medelmåttiga effekterna. Hade fått bättre betyg om jag sett den i 2D :)
 
  Guardians of the Galaxy trailer
 
 
Puss!
Publicerat i Filmer
Taggar: film / filmfantast / filmnörd / guardiansofthegalaxy / marvel / movie / moviefreak / sf / sfmovie
Kommentarer (1)