Sara Lajka

2014-09-26
21:20:26

Guardians of the Galaxy

Häromdagen var jag på bio och såg The Guardians of the Galaxy. Det är enligt mig, den bästa blandningen nämligen en blandning mellan sci-fi, action och äventyr. :)
Den handlar kort och gott om att en grupp med okända individer som tvingas att jobba tillsammans för att rädda galaxen från den onde Kreen, Ronan som bedriver ett krig mellan hans folk och The Xandarians.
Om vi går lite djupare så handlar det om den efterlyste äventyraren Peter Quill som får fatt i en för honom okänd sfär men betydelsefull för den som vet vad den gör. Radarparet Rocket och Groot är ute efter Peter då det finns en bounty på honom. Rocket är en talande tvättbjörn som ägnar sitt liv åt att samla in belöningar på bounties och är mycket skcklig med vapen och inom stridsmetoder. Groot är ett vandrande träd vars verbala förmåga är väldigt begränsat, han kan enbart kan yttra frasen "I'm Groot". Dock är han en väldigt användbar i strider och sviker aldrig sin vän Rocket. Samtidigt letar en alien vid namn Gamora efter en sfär som ska stoppa kriget som komma skall. Till sist har vi Drax, som är en tja.. stor man med feta muskler som är förbannad över att Ronan har dödat hans familj och han vill nu ha hämnd. Låter väl som en funktionell grupp? :)
De bestämmer sig för att jobba tillsammans för att stoppa kriget mellan The Xandarians och The Kree och blir då, The Guardians of the Galaxy. På sin resa möter de många motgångar och en del situationer som gynnar dem.
Filmen var helt rätt bra. Den var underhållande och hade sina moments där man skrattade mer än fnissade åt de komiska inslagen och den hade en del spänning. Handlingen var helt rätt bra den men, dock kunde 3Dn varit bättre. Kändes som onödiga pengar då det jag har sett filmer med bättre 3D. Skulle ge den 3,5/5 stjärnor. En rolig film men betyget drogs ner pga den medelmåttiga effekterna. Hade fått bättre betyg om jag sett den i 2D :)
Puss!
2014-09-22
23:50:56

Proteinpannkakor med jordgubbssmak

För några dagar sen gjorde jag amerikanska proteinpannkakor med jordgubbssmak till frukost. :)
Tänkte dela med mig av mitt recept som jag använde mig av!
  • Du behöver:
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl laktosfri mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 skopor jordgubbsprotein
Blanda ihop alla blöta ingredienser och torra ingredienser för sig. Mixa sedan ihop allt och grädda! :)
 
Pöss!
2014-09-16
13:36:00

Cube-filmerna

I helgen såg jag två av de tre Cube-filmerna. Tyvärr i helt fel ordning x) Började med Cube Zero och sedan första Cube-filmen från 1997. Måste dock säga att det nästan var rätt ordning ändå, då första Cube-filmen hade mer action än den sista. Så man blev inte direkt besviken :) Dock så vore det nog bäst att se första Cube-filmen först då den faktiskt förklarar bäst hur det hela fungerar.
 
Cube-trioligin går inom genrerna thriller och horror, vilket jag personligen anser vara en bra kombination. Lagom mycket spänning och tillräckligt med äckligheter såsom blod osv. Cubefilmerna handlar om att olika människor vaknar upp i kubliknande rum. Varje kubrum rum har sex dörrar som leder in till nya kubformade rum. Vissa av dessa kuber är säkra och andra farliga. De farliga rummen består av fällor. Det gäller helt enkelt för varje person att hitta en väg ut ur labyrinten av kuber för att överleva.
 
I dessa filmer får man verkligen se hur människor agerar under stress och hur varje individ skiljer sig från den andre. Och vad människor är villiga att göra för att överleva. Jag gillar hur de använder samma detaljer i båda filmerna det gerett igenkännande. Dock skiljer sig den första Cube-filmen ifrån den tredje. I första får man enbart se allt utifrån fångarnas perspektiv medan i den tredje får man även se allt utifrån de två män som övervakar fångarna och som har hand om det tekniska. Personligen gillade jag faktiskt den första filmen bäst då det som sagt hände mer. Förmodligen för att de två männens perspektiv drog ner tempot och spänningen i filmen.
 
Om ni gillar lite mindfuckfilmer blandat med spänning och horror så är detta en triolig för dig :)
 
Trailern till första Cube-filmen
Cube 
 
Trailern till sista Cube-filmen
 Cube Zero
 
När jag sett den andra filmen, Cube 2: Hyper Cube så ska jag skriva ett till uppdaterande inlägg :)
 
Trailern till Cube 2: Hyper Cube
Cube 2: Hyper Cube