Sara Lajka

2017-03-05
13:11:00

Shopping och biomys!

Hailo!
Redan söndag igen!? Amagaaddd, helgen går för fort. Hinner ju knappt blinka x) Dock så har jag haft en väldigt trevlig helg. Än så länge i alla fall :) I fredags testade jag att göra väldigt enkla Enchiladas. Det kan ni läsa om HÄR!
 
Igår, lördag, kom min mor upp och hälsade på. Jag fick se hennes nya bil och så shoppade vi en del saker tillsammans. Vi var på ÖoB, Rusta, Ikea och handlade lite mat på Willys. På ÖoB shoppade jag en del hygienartiklar. På Rusta hitatde jag nya köksgardiner (vita med blåa blommor) och en ny grå badrumsmatta.
 
Den vi har är så äcklig nu. Jag kan inte rädda den mer genom att tvätta den igen. Ikeas billiga badrumsmattor är ju inte toppkvalitet. Men ja det duger ju ändå :D På tal om mattor. På Ikea köpte jag en ny matta till hallen ^^
100kr för den. Helt okej :) Bättre än den rya mattan vi hade.
 
Sen handlade vi lite mat på Willys. Mor bjöd på en otrolig god kyckling med gräddsås i ugn och ugnstekta potatisklyftor. Hon stekte hela kycklingbröst och penslade på soya. Sen skar hon upp dem i skivor i en ugnsfast form, hällde på laktosfri grädde och gräddade de i ugnen på 225 grader. När det nästan var klart så lade hon på konserverade päron. Till detta serverades ugnstekta potatisklyftor med franska örtkryddor. Mums!
 
Senare vid klockan sex mötte jag upp besite framför SF. Vi tittade ppå filmen Hidden Figures. En väldigit bra film! Sann historia faktiskt. Vi får följa med tre kvinnor och deras kämpan om att lyckas i jobbet. De jobbar på samma ställe, NASA, men inom olika avdelningar. Vi får följa med dem i deras vardag av hur det är att vara mörkhyad under 1950-60-talet. främst Kathrines vardag. Hur samhällets syn på människor var då. Hur mycket de fick kämpa för sina rättigheter som människa och hur de behandlas. Det får en att fundera på hur det var då och hur det är nu. Riktigt orättvist på den tiden. Jag förstår inte dåtidens tänk kring människors lika värde. En väldigt inspirerande film! Får en att verkligen börja fundera på saker och ting. :)
Hidden Figures
 
Efter filmen beställde vi sushi på Shushi Yama och åt de hos henne. Vi satt och tjötade en del och drack lite te. Sen gick jag hem runt tio :) Väl hemma var jag väldigt trött och gick nog och lade mig runt elva. 
 
Idag tänkte jag träna body combat men det verkar som att ännu ett pass är inställt då insturktören är på utbildning.  Så det får bli gymträning och sedan lite intense core :) Zäta städar lite. Dammsugar och moppar golven. Jag tänkte diska lite och byta sängkläderna.
 
Ha en skön söndag! :)
 
 
Pöss!
Kommentar:
2017-03-05 @ 14:04:30

Jag är pepp på den filmen. Gillar när filmer är baserad på en sann historia =)

Svar: Ja det är trevligt! :)
Sara Lajka

Kommentera inlägget här:
Namn (obligatoriskt): Kom ihåg mig?
Mailadress (obligatoriskt):  
Bloggadress:  
Kommentar: