Cube-filmerna

I helgen såg jag två av de tre Cube-filmerna. Tyvärr i helt fel ordning x) Började med Cube Zero och sedan första Cube-filmen från 1997. Måste dock säga att det nästan var rätt ordning ändå, då första Cube-filmen hade mer action än den sista. Så man blev inte direkt besviken :) Dock så vore det nog bäst att se första Cube-filmen först då den faktiskt förklarar bäst hur det hela fungerar.
 
Cube-trioligin går inom genrerna thriller och horror, vilket jag personligen anser vara en bra kombination. Lagom mycket spänning och tillräckligt med äckligheter såsom blod osv. Cubefilmerna handlar om att olika människor vaknar upp i kubliknande rum. Varje kubrum rum har sex dörrar som leder in till nya kubformade rum. Vissa av dessa kuber är säkra och andra farliga. De farliga rummen består av fällor. Det gäller helt enkelt för varje person att hitta en väg ut ur labyrinten av kuber för att överleva.
 
I dessa filmer får man verkligen se hur människor agerar under stress och hur varje individ skiljer sig från den andre. Och vad människor är villiga att göra för att överleva. Jag gillar hur de använder samma detaljer i båda filmerna det gerett igenkännande. Dock skiljer sig den första Cube-filmen ifrån den tredje. I första får man enbart se allt utifrån fångarnas perspektiv medan i den tredje får man även se allt utifrån de två män som övervakar fångarna och som har hand om det tekniska. Personligen gillade jag faktiskt den första filmen bäst då det som sagt hände mer. Förmodligen för att de två männens perspektiv drog ner tempot och spänningen i filmen.
 
Om ni gillar lite mindfuckfilmer blandat med spänning och horror så är detta en triolig för dig :)
 
Trailern till första Cube-filmen
Cube 
 
Trailern till sista Cube-filmen
 Cube Zero
 
När jag sett den andra filmen, Cube 2: Hyper Cube så ska jag skriva ett till uppdaterande inlägg :)
 
Trailern till Cube 2: Hyper Cube
Cube 2: Hyper Cube
Publicerat i Filmer
Taggar: cube / cube2 / cube2hypercube / cubezero / filmfantast / filmnörd / horror / movie / moviefreak / movies / thriller