Sara Lajka

2016-07-31
22:30:00

Sista helgen i juli

Hej kompisar.
Helgen är redan över och det känns som den ens knappt hann börja. :/
Hur spenderade ni er helg då? :)
 
Själv så åkte jag ner till Gnosjö direkt efter jobbet för att spendera helgen hos mor min. På fredagskvällen bjöd hon på kantarellmackor och pannkakor. MUMS! :D
 
På lördagen gick vi upp någorlunda tidigit och drog till Second Hand och tittade lite på deras utbud. Vi drog sedan vidare till Second Hand i Gislaved och hittade lite roligheter där. Jag hittade en duk för 10kr som jag tänkte ha på barbordet i vardagsrummet. Jag köpte också ett spel för 10kr.
 
Detta spelade jag väldigt ofta som barn fast på PS1 då :) Kände att 10kr var det värt. Retro is the shit! Vi gick också in på något som heter Dollarstore i Gislaved. Väl hemma igen bjöd mor på egenpanerad rödspätta med potatis och remouladsås. MUMMA! :D Till efterrätt bjöds det på hemmagård cheesecake (laktosifri!) med fruktcocktail.
Mammas cheesecake är bäst :)
 
Vi tog oss också ut till Flatenbadet och spelade lite minigolf.
 
( Oviktig info: Jag förlorade )
 
Vi hälsade även på mors kompis som hade skaffat sig en lite hundvalpt vid namn Sans.
Så extremt söt!!! Det är en blandning mellan pudel och cocker spaniel.
 
Vi var hos hennes rätt länge och lekte med busvovven och pratade skit. Kvällen toppades av med räkmacka :)
 
 
Helgen gick som sagt alldeles för fort men det var väldigt trevligt! :)
Imorgon väntar en ny jobbvecka.
 
 
Godnatt folks!
2016-07-31
01:03:09

Patetiskt

Personligen så försöker jag att undvika att blockera folk på diverse forum. Det enda undantager är om personen i fråga inte lämnar mig i fred och ofreda mig. Annars anser jag att det är extremt patetiskt att blockera folk utan en så kallad "valid" anledning för det visar ju vart människan ifråga ligger på för nivå. Enligt min erfarenhet brukar det vara människor som inte kan diskutera och har svårt att liksom hålla en öppen dialog.

Däremot finner jag det också samtidigt väldigt underhållande att man fortfarande finns i denne persons huvud fastän man numera inte finns i dennes omgivning. Men ja, samtidigt får ju folk göra vad de vill. Jag styr och ställer inte över deras liv och jag har inget intresse av det heller. Detta är min åsikt.

Det här med sandlådenivå slutar ju aldrig att förvåna en. Och som det alltid är sagt, siste idioten är ju ännu inte född ;)

Sov gott folket!

2016-07-29
13:47:39

Nära ögat

Hej kompisar.
Igår var jag så nära på att krocka med en bil som bröt mot lagen och sket i både stopplikten och väjningsplikten. Vet inte om han hade dödslängtan eller varför han valde att utsätta både sig själv, mig och sin passagerare för sådan livsfara. Jag trodde faktiskt att min tid var kommen.

Jag hade precis varit i Barnarp och skulle ta mig till Taberg för mitt nästa stopp. På vägen dit måste man åka förbi bensinmacken som ligger där på Torsvik. Det brukar ju inte vara några problem. Men när jag är på väg förbi bensinmacken ser jag att en bil precis svängt ut från den. Jag ser nästa bil köra fram och automatisk sätter jag foten på bromsen då jag lärt mig att inte lita på andra bilförares omdöme. Fastän jag inte körde speciellt fort så stannar man inte på två sekunder.

I alla fall, valde bilföraren som skulle svänga ut från macken att skita i både stopplikten och väjningsplikten och körde ut några meter framför mig. Jag tryckte ner foten på bromsen så hårt som jag bara kunde och slängde mig naturligtvis på tutan. Medan jag bromsar tittar jag in i bilen som jag desperat försöker bromsa för. Då ser jag hur damen jämte mannen tittar ilsket på mig och gestikulerar vilt. Mannen verkar inte bry sig alls utan kör vidare.

Hela den här situationen fick mig att inse hur mycket fara som jag utsätter mig för varje dag och hur illa en situation kan sluta om man inte följer trafikreglerna och utsätter sig själv och andra för livsfara.

Jag har sett det mesta i trafiken. Allt ifrån idiotiska omkörningar till livsfarliga chansningar. Att vistas i trafiken är det farligaste vi människor kan göra. Oavsett om vi kör bil, lastbil eller cyklar och går. Snälla tänk på konsekvenserna innan ni väljer att chansa ut från macken eller övergångsstället. Livet är alltför dyrbart att riskera för idioti.

Vem vet, imorgon kanske det är du som utsätts för detta och måste handla snabbt.

Tack för mig.